top of page

Sejongs Minhwa(koreansk folk konst) målarkurs HT2024




Vill ni testa på att färglägga en traditionell koreansk målning på en speciell typ av papper?

Under den här Minhwa-lektionen kommer ni att få fylla i och färglägga en skiss av ett koreanskt konstverk och tillverka er egna koreanska väggdekoration.  Då vi vill att så många som möjligt ska kunna vara med, har vi valt en enkel bild så att även nybörjare ska få kunna testa denna koreanska konstform, samtidigt som vi har en trevlig och avslappnande stund tillsammans.


  • Tid : Söndagen den 8 sep kl 13:00- 15:00

  • PLATS : Kvarnbyskolan i Mölndal. (Alléen 9, 431 35 Mölndal )

  • LÄRARE : Sunyong Kim

  • KURSAVGIFTEN : Gratis


-BEKRÄFTELSE


En bekräftelse skickas till den mail som du har angett, inom 7 dagar efter anmälan. I bekräftelsemailet står det betalningsinformation. Om ni inte hittar mailet, kolla eran skräppost, det kan hända att det hamnar där ibland.


-BRA ATT VETA


-Åldersgräns över 10år 


-Kursen hålls på Engelska

-Det är lätt att göra, även för nybörjare.

-Läraren kommer skicka ett mejl till dig med ytterligare kursinformation innan kursstart.


----------------------------------------------------------------------------------------


VAD ÄR MINHWA?


Koreansk traditionell folkkonst, Minhwa, är en färgstark målning som var populär från 1600- till 1800-talet fram till slutet av Joseon-eran.


Många målades av anonyma konstnärer och delades ut bland vanligt folk för att berika vardagen för människor i Korea.


Minhwa är fri från formella begränsningar och uttrycker ens ärliga önskningar och goda önskningar för andra med ljusa färger, humor och hopp.


Samtidigt som den framkallar djup empati och förtrogenhet hos betraktaren är den en ovärderlig del av Koreas kulturarv.



ANVÄNDNINGEN AV MINHWA


Minhwa användes flitigt i Koreas dagliga liv - oftast som dekorationer i bostadsutrymmen eller som vikbara skärmar vid familjefester. Folk trodde att dessa folkmålningar förde med sig lycka, tur, rikedom, hälsa, berömmelse och fruktbarhet och mam trodde till och med att de hade förmågan att avvärja onda andar.  Minhwa uttrycker humor, kvickhet, optimism och kärlek genom starka, grovt dragna linjer, livliga färger och djärva, okonventionella layouter, samtidigt som man djärvt hånar och överdriver sociala normer. Fri komposition av föremål, djur och blommor återspeglar hela det koreanska folkets filosofi.





Comments


bottom of page